- Startsida
- Publikationer
- Livsmedelsavfall i Sverige 2020
Livsmedelsavfall i Sverige 2020
I Sverige kastar vi över en miljon ton livsmedelsavfall årligen, motsvarande 106 kg per person. Det visar beräkningar som redovisas i rapporten Livsmedelsavfall i Sverige 2020. Hushållen står för de allra största mängderna. Trenden pekar dock på att allt mindre mat slängs i hushållen.
Johan Hultén från Samarbete för minskat matsvinn har varit med och tagit fram rapporten Livsmedelsavfall i Sverige 2020. Den är gjord av IVL Svenska Miljöinstitutet, SLU och SCB på uppdrag av Naturvårdsverket.
Sidan senast ändrad: 2024-01-08
- Att få omställning att hända
- Centre for Dynamic Modelling
- Clean Shipping Index
- CO2 concrete uptake
- DynamO
- EU Emission Trading System
- Flexi-Sync
- Från jord till bord och åter till jord
- HOPE
- Hållbarhet blir standard
- InciteShip
- IRISS
- Klimatkrav till rimlig kostnad
- Klimatsmart byggdesign
- Krondroppsnätet
- Kunskapsbank för klimat och bebyggelse
- Kunskapsbaserad färdplan
- Kunskapslyftet SME
- MAGIC biblioteket
- Mistra SafeChem
- Ozonmätnätet
- ProScale
- Saltsjöbaden air science and policy workshops
- Samarbete för minskat matsvinn
- Sjöfolkets guide
- Sjöstadsverket
- Sluta cirkeln för industriell plast
- Suschem
- Tidstegen
- TraceMet
- Upphandlingspanelen
- Usereuse
- VA-kluster Mälardalen
- Valesor