Nyhet | 2022-05-02
Debatt: Matsvinnets påverkan på klimatet negligeras
Att minska matsvinnet är ett av de enklaste sätten att också minska det svenska klimatavtrycket, så varför görs det inte mer? En debattartikel tar upp frågan om hur matsvinnet negligeras.
Hur kommer det sig att matsvinnets påverkan på klimatet knappt nämns i Sverige när åtgärder för att minska växthusgaserna är uppe till diskussion? Att minska matsvinnet är en av de lägst hängande frukterna för att minska det svenska klimatavtrycket.
Det skriver experterna Ingrid Strid, Åsa Sandberg, Sara Seing, Mårten Thorslund och Louise Ungerth från Föreningen Matsvinnet i en debattartikel.
Läs debattartikeln här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sidan senast ändrad: 2022-06-16
- Att få omställning att hända
- Centre for Dynamic Modelling
- Clean Shipping Index
- CO2 concrete uptake
- DynamO
- EU Emission Trading System
- Flexi-Sync
- Från jord till bord och åter till jord
- HOPE
- Hållbarhet blir standard
- InciteShip
- IRISS
- Klimatkrav till rimlig kostnad
- Klimatsmart byggdesign
- Krondroppsnätet
- Kunskapsbank för klimat och bebyggelse
- Kunskapsbaserad färdplan
- Kunskapslyftet SME
- MAGIC biblioteket
- Mistra SafeChem
- Ozonmätnätet
- ProScale
- Saltsjöbaden air science and policy workshops
- Samarbete för minskat matsvinn
- Sjöfolkets guide
- Sjöstadsverket
- Sluta cirkeln för industriell plast
- Suschem
- Tidstegen
- TraceMet
- Upphandlingspanelen
- Usereuse
- VA-kluster Mälardalen
- Valesor
Arkiv för nyheter och pressmeddelanden
Nyheter
-
2024-06-13 | nyhetDialog är temat för årets höstmöte
-
2024-05-13 | nyhetNu finns en komplett handbok för donationer av livsmedel
-
2024-05-13 | nyhetProjektet Blod och Rova utvecklar nya livsmedel av matsvinn
-
2024-04-11 | nyhet– Listiga lösningar krävs från proffsen för att minska matsvinnet
-
2024-04-09 | nyhetEngagerat och högt i tak på SAMS årsmöte