1. Startsida
  2. Press
  3. [2015-05-21] Välkommen till årets miljökonferens – Tillståndet i miljön, 26 maj 2015
Nyhet | 2015-05-21

Välkommen till årets miljökonferens – Tillståndet i miljön, 26 maj 2015

Den 26 maj är det dags för IVL Svenska Miljöinstitutets årliga miljökonferens Tillståndet i miljön. På konferensen möter du Sveriges hållbarhetsproffs från näringslivet, miljöexperter, beslutsfattare och många andra som arbetar med miljö- och hållbarhetsfrågor.

På programmet i år står aktuella frågor som cirkulär ekonomi och nya konsumtionstrender med kollaborativt ägande, där bland andra finansmarknadsminister Per Bolund berättar hur dessa nya trender ställer krav på beslutsfattare. Professor Gretchen Daily, pionjär i att definiera och främja begreppet ekosystemtjänster, berättar om hur naturen kan värderas. Det blir också diskussion om vad som behövs för framgångsrika klimatförhandlingar och för att vi ska få ett nytt klimatavtal i slutet av året.

Några punkter ur programmet:

• Näringslivets intresse för cirkulär ekonomi – nyttan idag och i framtiden Sasja Beslik, chef för ansvarsfulla investeringar på Nordea och Amanda Jackson , hållbarhetschef för Swedbank, om ansvarsfulla investeringar, framgångsrikt hållbarhetsarbete inom näringslivet och finansbranschens roll i en klimatomställning.
• Företagens roll i miljömålssystemet – goda exempel och samverkan Några av näringslivets främsta hållbarhetsexperter lyfter fram goda exempel och diskuterar företagens roll i miljömålssystemet. Medverkar gör bland andra Åsa Pettersson, Scania, Cecilia Nord, Electrolux, Niklas Gustavsson, Volvo Group, Inger Mattsson, Scandic, och Catherine Karagianni, Teliasonera Sverige.
• Innovationsupphandling och nya affärsmodeller – så kan svensk teknik nå miljömål och skapa affärer. Johan Widheden, hållbarhetsspecialist på AkzoNobel, Jan Erik Sundgren, rådgivare för Volvo Group och Mattias Höjer, professor på KTH, om förutsättningar för svensk teknikutveckling på en marknad med växande internationell konkurrens.

Välkommen den 26 maj!

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev