1. Startsida
  2. Press
  3. [2018-08-13] Isabella Lövin besökte Kristinebergs forskningsstation
Nyhet | 2018-08-13

Isabella Lövin besökte Kristinebergs forskningsstation

Måndagen den 13 augusti besökte klimatminister Isabella Lövin Kristinebergs forskningsstation för att ta del av pågående havsforskningsprojekt och diskutera havsmiljöfrågor. IVL deltog och presenterade några av de forskningsområden som institutet arbetar med, bland annat mikroplaster, föroreningar från fartygstransporter och odling av ostron.

Kristinebergs marina forskningsstation i Bohuslän är en av världens äldsta marina stationer för forskning och utbildning och i maj i år invigdes det nya centret Kristineberg Marine Research and Innovation Centre som ska bli en nationell arena för marin forskning och innovation med fokus på hållbar blå tillväxt. Bakom satsningen står fem starka forskningsaktörer – Göteborgs universitet, Chalmers, KTH, IVL Svenska Miljöinstitutet och RISE med stöd av Lysekils kommun. Verksamheten fokuserar på huvudområdena marina livsmedel, marin energi samt marin förvaltning och restaurering.

IVL har i flera år haft verksamhet på Kristineberg och vid ministerbesöket presenterades några av de forskningsområden som institutet arbetar med. Bland annat berättade Kerstin Magnusson och Maria Granberg om analyser av mikroplaster samt föroreningar från fartygstransporter. Anna-Lisa Wrange berättade om ostronforskning kopplat till hållbart vattenbruk och förvaltning av naturliga bestånd av ostron och musslor. Med på mötet var också Anna-Sara Krång som arbetar med havsmiljöfrågor på IVL.

Vid frågor kontakta:
John Munthe, john.munthe@ivl.se, tel. 010-788 68 06

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev