1. Startsida
  2. Press
  3. [2023-02-17] Smart City Roadshow – svensk delegation besöker tre indiska städer
Nyhet | 2023-02-17
Personer på testtur med Indiens första vätgasbuss.

Delar av delegationen på testtur med Indiens första vätgasbuss.

Smart City Roadshow – svensk delegation besöker tre indiska städer

Med start i Pune, sedan vidare till Mumbai, och avslutningsvis till Panjim i Goa rör sig delegationen Smart City Roadshow. Resan är initierad av Vinnova och leds av IVL och med på resan är representanter från KTH, Lunds tekniska högskola och sex svenska företag. Målet är att stärka det svensk-indiska samarbetet med fokus på innovation och hållbara lösningar vad gäller städernas utmaningar och möjligheter.

– Sverige och Indien har i många år haft ett stort utbyte och med den här resan vill vi förstärka detta utbyte inom området för smarta städer, där fokus är hållbarhet, klimat och miljö. Det innebär också en möjlighet för oss att på plats visa upp svenska lösningar och genom direkta dialoger berätta vad vi från svenskt håll kan bidra med i de utmaningar som finns i Indien, säger Gina Aspelin Hedbring, projektledare för Smart City Sweden på IVL, som deltar på resan.

Rundresan som hålls den 13-17 februari initierades av Vinnova, anordnas av IVL Svenska Miljöinstitutet tillsammans med Svenska ambassaden i Indien, Svenska konsulatet i Mumbai, Business Sweden och Smart City Sweden. Resan går till tre indiska städer där man bland annat träffar lokala och regionala aktörer inom offentlig sektor, myndigheter och indiska företag. Syftet är att utbyta kunskap och erfarenheter, visa upp svenska lösningar, och diskutera möjliga affärssamarbeten och gemensamma innovations- och forskningsprojekt.

– Vi är mer än 20 personer med på resan. Hittills har vi haft studiebesök hos lokala företag samt paneldiskussioner, workshops och matchmaking med flertal relevanta aktörer. Dialoger har påbörjats och det kommer konkreta uppföljningsaktiviteter för att få större påverkan, säger Rupali Deshmukh, affärsutvecklare för IVL i Indien.

För mer information, kontakta:
Gina Aspelin Hedbring, gina.aspelin.hedbring@ivl.se, tel. 072-455 51 65
Rupali Deshmukh, rupali.deshmukh@ivl.se, tel. 072-529 54 81

 

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev