1. Startsida
  2. Press
  3. [2017-03-27] Möt miljöminister Karolina Skog på Tillståndet i miljön
Pressmeddelande | 2017-03-27

Möt miljöminister Karolina Skog på Tillståndet i miljön

Sveriges miljöminister Karolina Skog medverkar på Tillståndet i miljön den 18 maj. På konferensen granskas och debatteras aktuella frågor som Sveriges nya klimatlag och vad vi kan förvänta oss av den. Uppdatera dig också om de senaste trenderna inom digitalisering, cirkulär ekonomi, hållbarhetskommunikation och innovativa affärsmodeller.

Med ambitionen att ligga i framkant i världen både när det gäller att möta klimatutmaningarna och att klara FN:s globala hållbarhetsmål har Sverige och regeringen en stor utmaning framför sig. Karolina Skog berättar vad Sverige ska göra för att nå målen och klara genomförandet av Agenda 2030.Senare under dagen hålls också en stor utfrågning av Karolina Skog – där du har chansen att ställa din fråga direkt till miljöministern.

Sveriges nya klimatlag – vad innebär den för näringslivet, beslutsfattare och samhället i stort? Debatt med Maria Sunér Fleming, Svenskt Näringsliv, Anders Wijkman, Miljömålsberedningen, Lars Zetterberg, IVL Svenska Miljöinstitutet, och Eva Svedling, statssekreterare på utrikesdepartementet.

Reduce, reuse, recycle – hur tar vi nästa steg mot en cirkulär ekonomi? Ikeas hållbarhetschefJonas Carlehed berättar om företagets planer på att från och med år 2020 enbart använda återvunnen plast i Ikeas heminredningsprodukter – en viktig del av den strategiska satsningen mot en cirkulär affärsmodell. Andra talare på sessionen är Lina Bergström, vd för Återvinningsindustrierna, Agneta Wannerström, gruppchef för Hållbar affärsutveckling på Skanska och Louise Koch, hållbarhetsansvarig på Dell.

Se hela programmet här. Pdf, 906.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Tillståndet i miljön är en årlig konferens som arrangeras av IVL Svenska Miljöinstitutet. På konferensen möts Sveriges hållbarhetsproffs från näringslivet, miljöexperter och beslutsfattare. Här har du chansen att hitta nya affärskontakter och samarbetspartner, utbyta erfarenheter och uppdatera dig om det senaste på miljöområdet. Konferensen behandlar varje år aktuella frågor och programmet är fyllt med debatter, presentationer och samtal om utvecklingen inom miljö- och hållbarhet.

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev